13 Mayıs 2010 Perşembe

piratik bilgiler

Aklıma ara sıra geliyor böyle pratik bilgiler, hem kendim unutmayayım, hem laf olsun diye aklıma geldikçe yazayım.

Hazırsanız başlıyorum. Bir. Diyelim ki son derece makyajlıyız ve gün sonu geldi, makyajı çıkarmak icap ettiği halde elimizin altında bu işe uygun bir malzeme bulunmuyor. Arkadaşta kalma olur, umulmadık bir yerde bulunma mecburiyeti olur. İşte bu durumda göz makyajını bir parça pamuk üzerinde el kremi, losyon tarzı bulunması nispeten daha kolay bir malzemeyle çıkarmak mümkün oluyor. Neticede çantalarda ve gidilecek herhangi bir evde, bakkalda şurda burda bulunabilen bir şey. Ulan makyaj temizleyiciyi bulamadık pamuğu nerden bulalım diyenlere ise şöyle yumuşak dokulu kağıt mendil iş görür diye tahmin ediyorum. Üstelik bu kremler genelde yağ bazlı olduğundan waterproof makyajı da bir nebze çıkarır. Her zaman yapılsın diye değil tabii ama suratta makyajla daha uzun saatler geçirmekten daha iyi.

One picture worth a thousand words demişler ama bu resim ile aynı tadı yakalayabildim mi bilemiyorum.

Ten makyajında da çalışır muhtemelen bu, ama cildi yağlı olanlara sıkıntı olur. Onu düz yıkamak daha uygun olabilir.

5 yorum:

Elmoş dedi ki...

Ben de bu konuda bir iki satır şey söyleyeceğim müsadenle, gerektiğinde arkadaş evinde tuvalet kağıdıyla bile yüz temizleyen bir insan olarak.

Försofol, pamuk/tuvaletkağıdı/selpak/havlu hafifçe ıslatılmalıdır. Sonra suyu sıkılarak üstüne losyon/el kremi hafifçe dökülüp yayılarak tamamen emdirilmelidir (temizleyici pamuk benzeri kesinlikle vıcık vıcık olmamalıdır, yoksa makyajı temizlemediği gibi yüzü bulamaca çevirir). Sonra gözün altından başlanarak göz pınarından bitimine doğru bir yarım daire çizerek ve hatta bu daireyi yukarı doğru tamamlayarak makyaj silinmelidir. Aksi takdirde, ters yöne yapılırsa gözü kırıştırır.

Gözde yoğun rimel varsa, pamukla temas ettirmeden, gözü sıkı kapalı tutarak ve losyon pıtır pıtır üzerine sürtülerek önce rimellerin taş kesilmiş etkisi yumuşatılmalıdır. Sonra, yani gri ve akmış gözlü sarhoş kız makyajı kıvamına getirildikten sonra temizlenmesi daha kolay olur.

Sevgiler,

Corci.

hevesli bardak dedi ki...

Gudpoint. Rimel konusunda şöyle bir ekleme yapayım, taşlaşmış rimeli losyonla, makyaj normal yollardan temizleniyorsa da pamuğu birkaç saniye bekleterek önce biraz çözmek, arkasından da kirpiklerin çıkış yönünde -yani gözler kapalıyken yukardan aşağı - silmek gerekir. Sağa sola doğru silinirse kirpikler kopar dökülür.

Adsız dedi ki...

oh may gad

Dynera dedi ki...

Bu bulunan pratik bilgiyi ben 7-8 yaşlarındayken, annemin makyaj malzemelerini gizlice sürdükten sonra yüzümden çıkarmak için kullanıyordum gençler :)) Doğuştan pratiğim.

hevesli bardak dedi ki...

İmkansızlıklardan doğan icatlar, pratiklikler bişeyler.

bunları da bilelim

Related Posts with Thumbnails