19 Haziran 2009 Cuma

kadıköy'e komple kafam girsin

Şöyle kırk yılın başı, işe erken gelicem dimi... Erken kalkmışım sallana sallana enaaam otobüse bineyim demişim teah ulan nefret ediyorum Kadıköy'den... Pisliğinden, kalabalığından, gürültüsünden, özenti mekanlarından, gerizekalı müzik marketlerinden, pis kokan türkü barlarından, saçma sapan etnikçi dükkanlarından, sokak arası rockerlarından her şeyinden nefret ediyorum. Böyle Kadıköy dendi mi gitmeyesim geliyo, ordan geçip gidiyorum diye işimden tiksinir oldum. Şimdi bana Moda var, ora var bura var demesin kimse Moda zaten Moda ayrıca banne ki ordan geçip bi yere mi gidiliyo?

Kafamdaki nefreti tarif etmekte zorlanıyorum ulan, şimdi sinirden dönüp kendimi skecem... Bir kere bu Kadıköy asla insan yürüsün diye yapılmamış, kalemine zıçtığım belediyecisi şehir planlamacısı ne yapmış ne takip etmiş... Hele o rıhtım civarında insanın yürümesine, bi yerden bi yere gitmesine imkan yok götünde gözün olması lazım ezilmemek için. Her dakka gözün felfecir okuyacak abicim öyle, arabalar da insanlar da üstüne üstüne geliyo. Arabayla da asla girmek istemezsin, günün her saati kalabalık, trafik, keşmekeştir. Önüne hababam insan atlar. Zaten bi garip bi yerlerden dolanırsın paso, kavşak var ama istediğin yere gidemezsin böyle de sittiriboktan bi düzeni var. Şimdilerde otobüs durakları dolmuş durakları düzenlendi ama hah iyi halt oldu hepsi bi araya geldi. Ordan dakka başı otobüs çıkıyo, hepsi aynı caddeye, ve hep aynı salak yolu dolanmak zorunda, öyle olunca senin sallana sallana kavşaktan iki dakkada gideceğin bir sonraki durağa otobüs on dakkada gidiyo. Abartmıyorum sabah bindim bu sktimin 4 bostancı otobüsüne, durağa gelmesi tamı tamına 15 dakka sürdü. Aman da üşenmişim kavşağı geçip durağa gitmeye, aman da bineyim oturayım demişim hay benim o aklımı eşşekler sksin. Daha da binersem o otobüse ford kamyonla muamele etsinler beni. Höh be...

2 yorum:

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

ahah annem çok sever 4'ü.. ne güzel geze geze gidiyorum der hep :P keşke dolmuşa binseydin yahu :P yalnız bu kadıköy belediye başkanına söyleyecek bir laf bulamıyorum. hangi ülke, hani şehir, hangi insan, cillop gibi deniz kenarını insanların istifade edebileceği dinleneceği güzel bir mekana çevirmek yerine otobüs durağı yapar! hani ülkenin otobüs durağının manzarası bu kadar güzeldir! (mesaj verdim :D )

hevesli bardak dedi ki...

Harbiden ha o rıhtımın saçma sapanlığı da ayrı bi olay. Ben denize boğaza bakıp hislenen bi insan olmadığım için gözümden kaçmış (:

bunları da bilelim

Related Posts with Thumbnails