21 Haziran 2009 Pazar

nerden geldim nereye gittim


Bok var karı olmakta, aman süper bişey herkes karı olmak istesin "dünya kadar malın olacağına fındık kadar hamun olsun hacu" her şeyin birim fiyatını tek birime indiren, şu hayatta mastercard'ın bile alamayacaklarını aldıran bir şey o. Naparsan yap "edilgen" ama. Üstelik sahibi yoksa da bi boka yaramıyor.

Şimdi feminikler bana kızıp lanetler yağdırsın, üstüme şimşekler göndertsin ne derlerse desinler ama "sahipli kadın" denen bir olay var toplumda. Kadın evleninceye kadar sahibi ailesidir, sonra evlendiği heriftir. Her şeyinden o sorumludur, barınmasından, yemesinden içmesinden, giyinmesinden, hatalarından, gezinmesinden ama hesabını da sorar. Yani gezdirilecekse herif gezdirir sen öyle konsere monsere gitmezsin, elin herifleriynen gezemen gece vakitleri "sahibin" kızar. Sahibe hesap verirsin bi de, adamın sağladıklarına karşılık olarak. Gerçi sen sahibin eline bakıyosan hesap da verirsin tabi, ben sahip olsam ben de sorarım hesap.

Diğer türlü karışanın görüşenin olmadı mı da otomatikman kevaşe olursun motor olursun. Hele de tek başına yaşıyosan uuu ortamlarda direkt götürülecek karı olursun evine giriş çıkış rahat çünkü. Yüz vermedin mi iki katı kevaşe olursun o sebepten gezmece tozmaca işinin tadı biraz kaçar. Bunları kovalayacak sahibin de yoktur, arada sahiplilere özenirsin ama o da boktan bişey neticede. Hatta tiksinç bile, "irkeğim beni kıskanmalı" tarzı hanzo karılar vardır aha onlar tam sahipli karı modelidir, bayılırlar sahip olunmaya. Dayak mayak yerler ama o ayıyı da bırakmazlar, ayı da bunun hem her şeyine karışır hem delice sahip çıkar; alışverişini öder, her yere götürür ve her yerden alır, yanından ayrılmaz korur ve kollar. Bizim şehirlere kurt iniyor çünkü kapar adamı maazallah, herkes yanında ayıyla gezmeli o yüzden.

Bu sahipli karı modelinin bi çıkışı orta karar bi herifle evlenmektir. Böyle kimsenin musallat olmayacağı cinsten, fazla dikkat çekmeyen bi düz adam seçip aileye göstertip sonra adamın himayesine girer ve ilk iş röfle yaptırır bunlar. Baba himayesinden iyi sonuçta ama dimi? Baba her şeye kızar çünkü, adamı iki öpücükle yola getirirsin. Adam sana bakmak zorunda zaten çalışmazsın da, bi de bebe yaptın mıydı taam artık yeryüzünde ulaşılabilecek en has kadın mertebesine ulaştın. Ondan sonra akşama kadar ev işi yap yap kendin bak, misafir ağırla, işte kocanla şunu yaptın bunu yaptın feysbuka şuraya buraya fotoğraf koy, bugün bunu giydim diye blog tut ne bilim. Hayat sana güzel, bana değil ki...

2 yorum:

Talisman dedi ki...

Bak bu yazı da tespit dolu. hem de kadın- erkek ilişkileri ile ilgili zibilyon tane genelleme var. :)
Ben naapıyorum len böyle dedektif gibi. Pardon valla.

hevesli bardak dedi ki...

Tespit değil bu serzeniş...
Amaan neyse tespit ama ben zaten tespit yapmak kötüdür demedim ki, önüne gelen tespit ediyor dedim. Onlar etmesin ben edicem.

Yakalandık valla haha

bunları da bilelim

Related Posts with Thumbnails