25 Haziran 2009 Perşembe

tecrübe ettim

Şu kafaya takılan lastikli bantlar var ya, hani üst kısmı lastiksiz enlice kumaş, saçların altına gelecek yeri lastik. Hani aslında lastiksiz gibi davranıyor. Hah işte onların mümkün mertebe gevşek lastikli, hatta en gevşek lastikli olanından almak lazım.

Ben genelde kumaş şeklinde olanları sağdan soldan alıp kafama bağlıyorum ama kolay olur diye iki tane lastikli almıştım, kolay kolay çıkmasın diye de bi sıkısından seçmişim anaaam nası baş ağrısı yapıyo onlar evlerden ırak... Sonra akıllandım daha gevşek lastikli aldım, günün ortasında çıkarıp atma isteğinden kurtuldum. Ve fakat o da günün sonunda bambaşka bir şeye sebep oldu, kafatasımın kulak arkası bölgesi kemiklerinde ağrı. Aslında bakınca benim kafamın şeklinden de olabilir bu, herkese olur mu bilmiyorum. Baktım böyle kulaklarımın arkasına doğru hafif çıkıntılar var, zaten onların yüzünden taç toka da takamıyorum hayvan gibi ağrıtıyor.

Neyse aklıma geldi yazdım, olur da birinin yolu düşer, almaya niyetlenir, bak tekrar ediyorum gevşek lastikli olacak. Mümkünse lastiksiz olsun hatta.

6 yorum:

Elmoş dedi ki...

Üstü kumaş, ense kısmı lastik saç bantlarını diyorsan eğer:

Bolu da çok pis folloşlaşır zamanla. Saça yapılan krepeyi misal, ön plana çıkarmak için kullanacaksan, o folloş haliyle hiçbir şeye benzemez. Ben folloşlaşanları da alttan bürüp siyah tokayla tutturuyorum. Yok, "benim krepeyle işim olmaz, bantı fonksiyonel, saçım öne eğilmesin aldırma gönül aldırma sebeplerle kullanıyorum" dersen bile, folloş saç bantı insanı Kaan Ertem karikatürlerindeki kocakafa tipler gibi gösterir. Yüzü çerçevelemesi makbuldür, kafanın her tarafına eşit uyguladığı tür bir şiddetle az sıkı olmalıdır.

Futbolcular gibi tamamen lastik ince bantlarsa asla takılmamalıdır, ki insan migren krizlerine tutulmasın.

hevesli bardak dedi ki...

Onun ayarı nasıl tutturulacak bilmiyorum, hakikaten bol olunca kafa kocaman görünecek (gerçi benim saçlarım azıcık, öyle olmaz gibi geliyo). En güzeli yine kumaşı alıp katlayıp aşşadan bağlama şekli sanırsam.

Krepe ne bi de?

Elmoş dedi ki...

Uygun örnek bulmak için Youtube ve Google kaynaklarımı zorladıysam da anca bu kadar görselleştirebildim:

http://www.dgh.com.au/img/step-2.jpg üst kısmına böyle böyle ede ede http://www.style-hair-magazine.com/image-files/largegwenstefani3-seukdcukrauk220207c_04.jpg böyle bir biçime gelen, hafif dolgun duran saçlardır.

Tokyohotel dinleyen emo tiplerin yaptığı eksesif krepelerden kaçınmak gerek.

hevesli bardak dedi ki...

Şimdi seni hayatından bezdirecek soruyu soruyorum. "krepeyi belirginleştirmek için saç bandı takma kısmısı tam olarak nereye takılıyor?"
ne bilim tam ortasına taksan ortasına düğme dikilmiş kırlent gibi olur?

Elmoş dedi ki...

Alnının bitip saçının başladığı yerden iki(parmakların inceyse üç) parmak ilerde takmak fevkalade uygundur. Yine de bantın kalınlığına bağlı. Eğer krepeli topuz yapar, kalın bir bant takarsan mesela, bir anda Emine Erdoğan'a bağlayabilirsin. Topuz/atkuyruğu yaptıysan krepenin önüne takılacak bantın ince olması makbuldür. Amaç tıpkı kemer gibi, hatları belirginleştirmek. Ama saçlarını açık bırakacaksan kalın bir bant arkadaki krepenin gücüne ve kafanın büyüklüğüne bağlı. Kalın bant saçı aşağı çekmeye meyleder. Bestami gibi kalabilirsin. Dikkat edesin.
Bunları daha önce formüle etmemiştim bu arada. Benim işime yarasa bile, kişisel fikirlerimdir.

hevesli bardak dedi ki...

Aydınlandım, teşekkür ederim. Ama cidden aydınlandım ya... Bilmediğim bi konu olduğu içün daha fazla konuşamayacağım (:

bunları da bilelim

Related Posts with Thumbnails