5 Haziran 2009 Cuma

zodyaklara gelesin


Bi burç manyakları vardır böyle her hareketi, eylemi, işi oluşu illa kalkar burcuna bağlar. "Ben terazi olduğum için dayanamam öyle şeylere". Sanki dese ki "Şu harekete kıl oluyorum, hiç gelemiyorum", aaa niye diye hesap soracaklar. İlla burcuna bağla, "kabahat bende değil valla terazide". allahallah?

Bunlar sayesinde belli başlı burçlarla ilgili genel yargılarım var, yani 345234623 oğlak yanılıyor olamaz değil mi? En azından burcunu laf arasında bir yere sıkıştıranı hemen alıp ilgili rafa koyuyorum, eğer bunu ilk konuşma sırasında yaptıysa o raftan indirmeyebiliyorum. Süper öğretici bişey, mesela belli başlı burçlar var abi tapıyor adamlar burçlarına. Sanki başka burçta doğsaymış ameliyatla yine o burca geçecekmiş öyle bir şey.

Akrepler mesela, nefret ederim abicim akrep burcu insanından. Şimdi ben de burççu gibi oldum öyle diyince dimi? Ama kayıtsız kalamıyosun çünkü adam akrep burcuysa illa bi fırsatını bulup bunu belirtme ihtiyacı hissediyor, "çünkü ben akrepödöböböö" o an işi gücü bırakıp ona secde etmeni bekliyor töbe haşa... "Çünkü akrepler iyi sevişir" "çünkü akrepler çok cazibelidir" "çünkü akrep bağlanamaz", bi de bu var, "bağlanamaz, s.ker s.ker atar". Neyse onu boşver de akrep gördün mü kaçıcan bence, kaçmasan da bi adım geri çekilsen iyi olur. Abi tanıdığım bütün sinsi, içten pazarlıklı, böyle kapalı kutu tipler akrep burcudur (ben araştırmadım valla öyle gerinerek söylediler ki aklımda kalmış elimde olmadan). Kadını erkeği hepsi aynı, kaşı gözü oynamaz bunların ne bok yedikleri hiç belli olmaz, o yüzden uzak durmakta fayda var.

Başak var bi de başak, bunlar çok düzenli olmakla övünürler. "Tam bir başak burcuyum, düzensizliğe tahammülüm yok", e iyi o zaman senden ev kadını/ev erkeği olur süper, alan memnun olur yani. Bunlar da burçlarından bahsetmeyi seven ayrı bi grup. "ay düzenliyim, temizim, pimpirikli titizim, off napim ki başağım işte", yani çok memnuniyetsiz halinden, aman nolurdu o da bizim gibi azıcık pis, pasaklı rahat filan olsa? Olamıyor maalesef, başak çünkü kendisi.

Yay burcu var, tam kadın burcudur bu. "yay kadını" of of of, bu yay kadını var ya femme fatale sanki. Aşk kadını mı diyorlar ne diyorlar tam aklımda kalmamış ama "kadın dediğin yay olur" gibi bi fikir işte. (yay gibi olur mu demek istiyo acaba?)

Terazi de sanırım kontrollü olmakla övünen, ah bir kontrolünü bıraksa hayatı çok rahat olacak ama nalet olsun ki her şeyi kontrol altında tutabilmekten vazgeçemeyen insanların burcu. Genelde sıkıcıdır bunlar, böyle teraziyim duramıyom diye trip atarlar. Hallerinden memnundurlar aslında ama sosyal ortamlarda yarattıkları sıkıntıyı böyle burçla murçla savma hesabındalar galiba.

Bir de kova burcu dahi burcu inanışı vardır birtakım burç insanlarında, biri dikkatlerini çekti mi hemen sorarlar burcunu, kova dedin mi anam tapasıları gelir. Kendileri genelde yengeç mengeç gibi ezik burçlardandır (Koça ezik demeye dilim varmadı, koskoca koç lan. Ama ne demek koç, ne işe yarar bilmiyorum. Bence ezik amaçsız bi burç). Kendilerinin dahi, farklı, yaratıcı, bambaşka olduğunu sanan kovalar vardır, çok çılgındırlar. Diğerleri kadar övünmeseler de illa kendilerini bi başka yere koyma çabası vardır bunlarda, sanki hepiniz aynı zodyağın burcu değilsiniz teallam ya...

Başak burcu taşak burcu derken bir yazının daha sonuna geldik. İsmini zikretmediğim burçlar komple ezik burçlar oluyor. Yani nası diyim böyle daha kendi halinde, işinde gücünde insanlar. Aslında sevmem lazım onları.

6 yorum:

Elmoş dedi ki...

Oğlak ne yapıyormuş? Ben burçtan anlamam, umarım pis işlere girmiyorumdur.

hevesli bardak dedi ki...

Bilmem ki oğlakla ilgili bi bilgim yok. Bildiklerimi yazdım zati (:

Travis dedi ki...

benim için yeterli bilgi:)

Gökhan Yıldız dedi ki...

ya bana da aslanım diye zaten kendini beğenmiş diyolar direk, hastasıyım bu burç meselesinin. ki bulmuş ilkin ağustosta doacakların kendini beğeneceğini çok merak ettim. yok ona göre seks sezonu ayarlanırdı eğer cidden böyle bir etki olsaydı:)

hevesli bardak dedi ki...

Ayarlayanlar var diye biliyorum.

nazlı ecem dedi ki...

Akrep burcları hakkında süper izlenimlerin var bende aynı şeyleri hissediyorum onlar hakkında

bunları da bilelim

Related Posts with Thumbnails