15 Eylül 2009 Salı

etkili insanların 35 alışkanlığı


1. Güne erken başlamak.
Şaka len şaka, etkili insan alışkanlığı filan yazmıyorum ama günün birinde etkili bi insan olursam şu erken kalkmanın bi sike derman olmadığını haykıracam cümle aleme. Sırf bu yüzden etkisi otoritelerce onaylanmış bir insan olmaya and içtim içecem (and içmek diye kan filan içiyolar dimi, tereddüt ettim o bakımdan).

Arkadaş sabah uykusunu sevmeyen insandan insan olur mu ya? Hayat damarları kopmuş onun... Ne tango, ne caz, ne peru seyahati verebilir o sabah uykusunun keyfini. Sen etkili insan ol, yok şu bu hobim var diye konuş, ondan sonra da "Her sabah saat 6da muhakkak kalkar sporumu yapar duşumu alırım. Güne ondan sonra başlarım" teheeey hacı naptın sen, ben şimdi senin hayattan zevk aldığına nası inanayım? Maaşlı çalışan mısın sabah 8de işinin başına gidiyosun? Hadi çok heyecanlısın gece boyunca işin başına yıkıldı mı onu merak ettin (bunu ben de yapabilirim, kendi işim olunca erken gitmek filan, çok atıp tutmayayım) sabah 6da kalkmak ne ulan? Deli mi zikti seni ne işin var o saatte ayakta?

Bi insan hem erken kalkıp hem de hayattan zevk aldığına inandıramaz beni. Çok uyumak demiyorum bak. Erken kalkmak. Kaç saat uyuduğum önemli değil abi 10 saat de uyusam bana 6da kalk dediler miydi akıl almaz bir kendine acıma durumunda buluyorum kendimi, hayatın yükü omuzlarıma biniyor, iş hayatına lanet ediyorum ve erken kalkılmayacak iş olsun çamurdan olsun diye abuk subuk alternatif kariyerler üretiyorum. Hayattan, kuşlardan, kitaplardan ve kurabiyeden dahi haz alamayacak halde oluyorum, tükeniyorum be...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Hihi 12de yattım dün gece, 3.30da geri kalktım {oruç sebebiyle değil} ama korkma spor yapanlardan değilim ben sabahın köründe ;))

Canan dedi ki...

Aynı şekilde nefret ederim erken kalkmaktan. Sanki sabahın körü kalkıp dünyayı mı kurtarıyor? Yok ya çamaşırı 1 saat erken yıkıyor :)) Yalnız hakkaten sabahın körü kalkıp, bundan da çok mutlu olan var yani ben tanıyorum.Bi de sabahın körü kalkıp güne gülerek başlayanlan mı derler ne derler onlara da sinir oluyorum, o saatte ne buluyorlarsa mutlu olacak? Belki kıskanıyorum ondan bana öyle geliyor.

hevesli bardak dedi ki...

Seninki sabahın körü değil gecenin körü olmuş JustMakeup, o saatte kalktıysan bir derdin vardır saygı duyarım (: Ben sektirmeden 6da 7de kalkanlara diyorum, kurtlu onlar. Gözleri fıldır fıldır oluyor bi de.

Canan, evde olsam sabah 6da kalkar çamaşırı yıkar geri yatarım, bunu hep yaparım ona bile razıyım. Yatacak olduktan sonra kalkılır ne var (:

bunları da bilelim

Related Posts with Thumbnails