6 Eylül 2009 Pazar

tarihin arka odasında oturdum pinekledim


Haber Türk'te Tarihin Arka Odası diye program var, bayadır ara ara takılıyorum buna cumartesileri. Murat Bardakçı'yı herkes Tarihçi sanıyor, o da Tarih gurusu gibi takılıyo ilginç bişey. Önceleri Murat Bardakçı'yla Tarihçi galiba bi amca yapardı bu programı, sonraları Pelin Batu eklemlendi bunlara, o da Tarihçi değil. Ama elinden geldiğince konuşuyor, arada efsaneler hikayeler anlatıyor. Şu anda kedilerle ilgili bi hikaye anlatıyor mesela, mavi tuvaletimsi bir şey giymiş, gözalıcı mavilikte şalı, boynunda beyaz boncuk kolyesi, inanılmaz derecede ninem topuzuyla çıkmış bu hafta ekranlara. Çoğunlukla ilginç şeyler giyiyor zaten, merakla takip ediyorum.

Ondan önce Kısa Devre diye bir şey vardı bilmemne kanalda, aynı gün aynı saatlerde, orda çıkardı Pelin Batu. Yanında da MorveÖtesi Harun, bir de adı Cem olan psikiyatr bir adam. Bi keresinde Mazhar Alanson gelmişti feci silkelemişti bu abiyi. Ondan bi zaman sonra Pelin Batu Tarihin Arka Odasına geçti, bu adamları görmez oldum. Kısa Devre sanırım yalan oldu. Yani Pelinim Batum olmadan iki sapın ekranlarda tutunabilmesi zordu sanırım. Ya da Alanson olayını atlatamamışlardı, bilemiyorum.

Pelinim Batu'yu sanırsam ilk defa bir Roll'da görmüştüm. Röportajı vardı sayfalarca, bilhassa çocukluğundan bahsettiği bölümleri çok ElifŞafaksal bulmuştum. Sonra işte birtakım müzik dinletilmiş kendisine, "aa, Radiohead değil mi bu? Evet biliyorum bu albümü, ben bilmemkaç yaşındayken çıkmıştı" gibi ileri geri konuşuyordu. Kanaatim şu oldu, ya bu Pelinim Batu boş değil emmeee çok sıkıcı lan, çekilmez biri adeta? Hani herkesin etrafında vardır böyle tipler, okuduğu, öğrendiği, biriktirdiği her şeyi depresyona çeviren bir makina gibi çalışırlar. Her türlü fikir ve sanat eserini kendi bunalımına yontar ve bunalımda bir Kafka, bir Edgar Allan Poe mertebesini hedeflerler. Aha işte onlardan dediydim. Bu fikrimi de kendime sakladım zira güzel kadınlar, çekici erkekler hakkında böyle laflar edeni ortamda çok pis göt ederler, kıskanıyösün derler. Ya Pelin Batum'dan daha alımlı ya da PelinimBatum'dan daha eğitimli/kültürlü olmaya uğraşacaktım, aksi takdirde kendisi hakkında konuşmama imkan yoktu. Ben de fikirlerimi kalbime gömdüm. Pelinim Batu hakkında fikir belirtebileceğim tek bir mutlak konu vardı, o da Ahmet Hakan'ın kendisine çakım çakım çaktığıydı. Buna da kimse kıskanıyorsun diyemezdi. Neyse...

Pelinim Batum'un eğitimi Tiyatrolu Felsefeli bir şeyler olsa gerek, hatırlamıyorum. İçinde Tarih yok, Tarih bilgisi menkıbe söylemekten ibaret. Başka türlü donanımı konusunda da kendisiynen sidik yarıştıracak halim yok, ne kırmızı rujuyla ne o buğulu sesiyle de yarışamam. Yarışmak istemem. Kalsın. Ahmet Hakan'ın kıllı suratını da istemem, o da kalsın. Ama bişey söylemem lazım bak bişey yazıcam, bunca şeyi de "kıskandın da ondan daşhak geçiyon kızla" demesinler diye yazdım. Boncuk kolyesinde de gözüm yok hayır.

Olay şu, kitap bakıyo bunlar. Kitaptaki figüre bakıyo ablam,

P.B.: hıhı... iki... kafalı... kartal...
Tarihçi abi.: çift başlı
P.B.: hııı... çift başlı...

Ne enstantane dimi ama?

(Nöt: Foto tarihinarkaodasi.blogspot.com adlı siteden. Blogu da varmış iyi mi?)

10 yorum:

Elmoş dedi ki...

Hüzün buğusu gibi kızlar bunlar. Dokunsan ağlayacaklar. Hani yanlarından geçersen kollarına çarpsan, morardı diye tuttururlar ya, o model. Erkeklerde battaniye duygusu uyandırırlar, erkeklikleri battaniye olur kabarır. Sarayım, savunayım miniğimi. Beş dil biliyor diye nitelikli boru. Vintage kıyafeti çaktım mıydı, Fransızca şanson söyledim miydi. Beş dil bilmenin, beşbin kere kırıtması var bu ülkede, yükü ağır. Al bak, kendine aşkı gör şu videoda: http://www.youtube.com/watch?v=tbAPc7p62VY
Yanındaki goygoycu, anonim Burak tipli üniversite gencini tanıdın mı? İlk sene okula sırt çantasıyla gelir bu hıyarlar. Orgunun yanındaki yatağa oturup litreyle şurup akıtsa bile, ona kısmet olmaz. Yine de umut fakirin ekmeği, koymuş videoyu.

jeuparti dedi ki...

ara ara ben de takılıyorum ve fakat her açtığımda bardakçı pelin e çemkiriyor, bir çıkışıyor, düzeltiyor her kelimesini e malum kızımızın anadili ingilizce olduğundan kellay 'ona öyle demezler peynir ekmek yemezler' işitiyor. hay bana basan sinir buna basmıyor yine çıkıyor, yine çıkıyor bu programa çok acayip bir sözleşme mi imzaladı naptı kurtarasım var ama o kadar param yok tabi... hayır düşündüm de bana ne yahu ben mi kurtaracağm ahmet dururken heh!

hevesli bardak dedi ki...

Elmoş, video için teşekkürler gerçekten bir harikaymış... Bu insanları nasıl bir event bir araya getirdi anlam veremedim ama pelinim batu kızımızın bilmediğim bi özelliğini gördüm. Ortamın arzu nesnesi kızının şarkı söylemesi, herkesin çok beğenmesi, kızımızın şarkı söyleme işinde iddialı olmadığını tavırlarıyla açık açık belli ederken alttan alta "yapsam feriştahını yaparım" mesajı vermesi.

Yorumlardan bir kuple sunmadan edemedim;


dalgic62
Allah askina yabanci oldugun bu dilde soyledigin sarkiyi kac yabanci dinlemek icin alir.ha belki ermenilerin gotunu yaladigin icin belki turkiye de yandaslarin yada ermeni sempatizanlarin olabilir.

PrensSabahattin
verse almaz mısın?

Seedorf1905
kepçeyle alırım abi.

hevesli bardak dedi ki...

Hahah jeuparti belki biz öyle bir durumda madara olduğumuzu düşünüp pes edip gideriz ama pelinim batum öyle yüce bir şahsiyet ki "bugün de bir şeyler öğrendim" diyerek yarabbi şükür modunda ısrarla ekranlarda görünüyor. Hem gitsin de meydanı boş mu bıraksın, yerine Seray Sever'i getirseler iyi mi?

jeuparti dedi ki...

hakkaten seray severim de boğaziçi mezunu idiydi sanki bak olur olur neme lazım=)

o kepçe ile alana da kase ile verirler diyorum ehuehe

hevesli bardak dedi ki...

Bu arada videodaki Burak tipli arkadaş sevdiceğimin arkadaşı çıktı. Kendisi 2.5 senelik bir pelinim batu sevgilisiymiş. Şok şok şok flaş flaş flaş...

Elmoş dedi ki...

NO WAY. Hani Ahmet Hakan'ın şeyi değil miydi? Muhafazakar, Çalıkuşu misali aşklar yaşamıyor muydu? Doğduğum yabancı diyarlarda yeterince kaşıkla, kepçeyle verdim. Şimdi damlalıkla. İstirham ediyorum.
Turistlere enteresan geliyor ya Sultanahmet Cami, o hesap. Biraz da muhafazakar ortamsdan yiyelim diyor. Demiyor. Muydu?

hevesli bardak dedi ki...

He ben öyle "2.5 senelik pelinim batu sevgilisiymiş" deyince present ve continuous tense gibin olmuş. Eskidenmiş eskiden. Şimdi Ahmet Hakan tabii, bittabii.

Elmoş dedi ki...

Bak sana yazmış, nasıl üzmüşsün sevdiceği. Yine bir ünlümüzü kırıvermişsin ortasından.

http://www.sacitaslan.com/index.php?bab=haber&op=medya&id=14697

hevesli bardak dedi ki...

Hep kıskançlıktan tabii, güzel kadın aptal olmalıdır halbuki pelinim batum nasıl da zeki, nasıl da bildiğinibilirbilmediğinidebilir, sakin, dengeli, über ve süper. Bilemiyoruz kıymetini.

bunları da bilelim

Related Posts with Thumbnails