16 Şubat 2010 Salı

kariyer

İş hayatına başladığım yer gayet düz adam işi, gayet ortadan; üniversiteden mezun oldum, okuduğum şey neyse onu yapacağım bir işe girdim. Halbuki birtakım renkli insanlar, bambaşka camialar var. Mensupları bugün medya, reklam, acans uuuv tarzı ortamlarda köşe taşı olmuş, dart oynanan ofislerde yaşıyorlar. Hikayeyi sorsan çoğu iş hayatına garsonlukla, palyaçolukla, terzi çıraklığıyla başlamış.

Tabii buradan bakınca iş şahane bir başarı hikayesi, "garsonluk, dj'lik, perukçuda çıraklık yaptım" ve ardından hobi olarak başlanan kreatif işler, teklifler, rengarenk tesadüfler, 10-15 senede gelişen akıl almaz bir hayat hikayesi... Bir de bize bak minakoyim, işe junior olarak başladığın dal neyse onda takıl, 15 sene sonra kariyer basamakları bulunan bir şirketteysen iki basamak yüksel müdür ol, yok kariyer basamağı olmayan uffak şirketteysen tatmin edici maaş, yıllık izinde kolaylık, işyerine naz geçmesi imtiyazına sahip ol. Başka? Hobi olarak fotoğraf çek, dil öğren, seyahat et, dans et. Bu.

Hayata başladığın yer ne kadar ortalamaysa, varacağın yer de o kadar ortalama. İki nokta arasındaki mesafe ise ölçmeye değmeyecek kadar can sıkıcı.

Nasıl ama, gerekirse içime YılmazErdoğan kaçmışçasına tespitler yapabiliyorum, ama terbiyemden yapmıyorum.

2 yorum:

dynera dedi ki...

Çooook derin bir yarama derinden parmak bastı bu yazın. Bazen Ankara'ya kızıyorum,bu denli, soğuk olduğu ve seçeneksiz bıraktığı için beni, bazen aileme kızıyorum,sevdiğim şeyleri hep hobi olarak görmeme sebep oldukları için ve en çok da kendime kızıyorum sonrasında, bu denli renkli bir iç dünyam varken ve aslında kişi olarak "sıradan" olmaktan o kadar uzakken, kendimi bu denli sıradan işlerle uğraşmakla zorladığım için...

hevesli bardak dedi ki...

Bu durumun sorumlusu genellikle mevcut hayatın zaten belli bir konfor getirdiği ve elde bu konforu devam ettirebilecek bir mesleğin varlığı. Yani kim elinde para kazandıracak bir meslek varken hayata bir başka yerden, sıfırdan başlar ki? Başlasa bile etrafının dırdırına ne kadar dayanabilir ki?

Ama başlayabilen başlıyor, belki elindeki meslek yeteri kadar para etmediğinden, belki konforunu bizim kadar önemsemediğinden. Başlayabilen başlıyor da, kaçı bugün ofisinde dart oynuyor, o da var.

bunları da bilelim

Related Posts with Thumbnails