6 Temmuz 2009 Pazartesi

yazık oldu tarkanım megastarıma


Birbirinden möhteşem patlamalı çatlamalı, ağlamalı çıldırmalı Michael Jackson konserlerini gördükçe aklıma Tarkan geliyor. Böyle ağlayan patlayan kızlar, kendini paralayanlar falan, ayı gibi bodyguardlar insan itekliyor, Tarkan'ım megastarım sahnede kıvılcımlar önünde göbek atıyor böyle... Vardı dimi bunlar, ne günlerdi be... Sonra Tarkan işleri büyütmeye karar verdi, madem memleket çapında bir megastar oldum, niçin dünya çapında olmayayım dedi vurdu kendini amerikanya yollarına.

Tarkan'ımız megastarımız artık bir dünya starı olmak üzereydi ve sanki kendimiz megastar oluyormuşçasına sevinçliydik. Konserlerde bayılan kızlar, bodyguard olmuş abiler, herkesler çocuklar kadar şendi. Tarkan'ın İngilizce dersi alması, evimde yemek pişiriyorum öyle mutluyum ki demeçleri basında yankım yankım yankılanıyordu. Mustafa Sandal'a, Serdar Ortaç'a hepten burun kıvırır olmuş idik.

Bir ara çişim geldi filan demişti de böyle yerden yere vurulmuştu, çok çılgındı Tarkan çok.

Bi yerden sonra takip etmeyi bıraktık sanırım, epey bi zaman sonra bi şarkısı baya hit olmuştu Fransız kılıklı kızlar öpücük atıyordu aha dedik bu defa oluyor işte Tarkan geliyor dedik lakin o işin arkası gelmedi. Tarkan dünya çapında ünlenmişti ünlenmesine ama tek şarkılık bir şarkıcı olabilmiş, summer hits vol.143512'lerde yer alabilmişti. Bir lilali kadardı ancak tanınırlığı.

Sonra Tarkan ardı ardına albümler çıkardı. Birinin adı Karma idi, anladık ki Tarkan'ımız bu sürede amerikan model karma marma bir şeylere vermişti kendini. Memlekette olduğu dönemlerde de efendi şarkıcı olmak adına -ya da ne bileyim karma canına okumasın diye belki- hep böyle akıllı uslu demeçler verdi. Ağzından bir "Serdar önce kaşlarına baksın hihohi" ya da "Kenan kim nambır vanım ben" lafı alamayan magazinciler de Tarkan'ın peşini bıraktı. Magazin adına tatsız tuzsuz bir adamdı Tarkan, "çok seviyorum, çok beğeniyorum" ya da "sanatımla gündeme gelmek istiyorum arkadaşlar" tarzı laflar geveliyordu suratında aptal bir gülümseme ile.

En son çıkardığı albüm de TDK tarafından deyimlerimizi kullanması sebebiyle sanırım abuk bir şekilde ödüllendirildi. Bir pop idol, bir megastarın sonu bence budur. Niye diye sorma öyledir. Yine de ben kendisini kariyerinin zirvesindeyken her şeyi bırakıp gitmesi, çalışması çabalaması ve cesareti için takdir ederim.

Tarkan bir dünya starı olmadı, olamadı. Türkiye'deki megastarlık payesini de ortalıkta görünmediği zamanlarda kaybetti. Trendleri izleyemedi. Sonra da ne yaptıysa olmadı. Türk pop dinleyicisi Serdar'la Kenan'la coşar iken Tarkan olduğu gibi geri döndüğünde, bir zamanlar konserlerinde bayılan kızlar bile dinlemediler onu. Bence dinlememişlerdir yani. Tarkan amacına ulaşsaydı biz şimdi bu hikayeyi detaylarıyla defalarca hatmetmiştik, şöhret basamaklarını onunla beraber coşarak çıkmıştık. Fakat aksi oldu, Tarkan dünya starlığının taşlı yollarında evdeki megastarlığı da kaybetti. Gözümüzde zil takıp oynamış bir adam oldu Tarkan, o kadar. Seyirci ne kadar nankör, sahne falan dimi?

Editto: Demin televizyonda gördüm Tarkan Bodrum'da hayranı olan bi teyzeyle fotoğraf çektiriyodu ama nasıl, teyzenin elindeki telefonu alıyor beraber fotoğraflarını çekiyor. Sonra da "olmuş mu" filan diyor. Resmen ezik şarkıcı Altuğ gibi olmuş lan...

2 yorum:

Elmoş dedi ki...

Bu konuda çok uzun zamandır üşenmeden düşünüyorum. Ve hatta şu anda Tarkan dinleyerek, hüp diye düşünüyordum. Benzer şeyler yazacaktım, duble, triple hacimde belki. Belki yine yazarım.

Kalp kalbe karşıymış kız, kalk bi bardak çay dökver.

hevesli bardak dedi ki...

Aa helecanla bekler, bir solukta hüp diye okurum yazını. Aslında az daha beyin gücümüm olsa burdan "her başarı hikayesinin yanında itinayle bir de başarısızlık hikayesi okuyunuz, hatta üşenmeyiniz başarısızlıkları da hikaye yapıp gerekirse forward mail zincirleri ile yayınız" mesajları verirdim ama bir başka sefere kısfmetse.

o elindeki soğumuştur yenisini getireyim sana dur.

bunları da bilelim

Related Posts with Thumbnails