9 Temmuz 2009 Perşembe

being john hanımkız (hanım kız olmak)


Etrafta çılgın hatunların kol gezdiği devirler geride kaldı sanıyodum ben, ama hala arada bu çılgın ablalara rastlamak mümkünmüş. Biraz da ergenlik-bunalımı-driven bir olay olduğundan piyasaya adım atan ergen kızlarımızda da görüldüğü oluyor. Ol sebepten populasyon genelde sabit sayıda, sakinleri değişken.

Şimdi nedir bu çılgın hatun bi ona bakalım önce. Bi kere sürekli erkeklerle gezip erkek tekelinde bilinen aktivitelerde yer alan, önde koşup bayrak sallayan ablalardır bunlar. Hatun lafını da bu erkek kankaları diyor zaten, yoksa ben tiksinirim hatun kelimesinden. Cümle içinde kullanalım, "abi gözde çok harbi hatun". Gözde'yi ergen ben-nası-hanım-kız-olcamlarını bir kenara koyduğum grubun prototipi olarak seçtiğim anlaşılıyordur umuyorum. Gözde bir ergen değil, senin benim gibi kazık kadar kadın ama arada hoşlandığı bir herif filan oldu mu içleniyor, "ben nasıl hanım kız olucam" diye dertleniyor. Onun ağzından dinleyelim;

"Yıllardır bir herif gibi yaşadım, bira içip geğirdim, maçlarda hayvan gibi bağırdım... Yeri geldi futbol oynadım, yeri geldi karı kız muhabbetine girdim, ağıza alınmayacak küfürler ettim. Lakin artık canıma tak etti. Ortama giren herhangi bir ortalama kız karşısında eriyip biten, dibbi düşen, entel birer kılkuyruk kesilen bu heriflerin ortama ben girdiğimde suratıma bile bakmadan 'gel gel takoz (opsiyonel takma ad) biz de maç seyrediyorduk' demesi ağırıma gider oldu. Ben de hanım kız olmak istiyorum. Hanım hanımcık oturmak, beğendiğim herifleri süzmek istiyorum. Heriflerin beni süzsün, yanıma gelirken "naber lan" demek yerine muhabbeti açmak için dokuz takla atsın istiyorum. Yanımda meme göt konuşulmasından fenalık geldi lan, kendi götümden tiksiniyorum artık."

Gözde'nin iç sesi her ne kadar böyle dese de dış sesinden duyduklarımız biraz farklıdır. Hayatta hanım hanımcık, kız gibi olamaz çünkü erkek fatma olmaktan gayet de memnundur. Sadece bunun da toplumda kabul gören bir statü olmasını ister, ister ki insanlar erkek fatmaları da sevsin, "ne güzel lan, heriflerle hayvanlaşıp onlarla bir olabiliyorsun, deliler gibi eğleniyosun bravo sana" desin. Ama demezler, bu yüzden Gözde'nin erkek fatmalık müessesesini yüceltmeye, reklam etmeye ihtiyacı vardır.

"Ay bi türlü olamıyorum şöyle kız gibi... "
"Keşke ben de alışverişe çıksam, sürekli güzellik salonlarına kuaförlere takılsam... "
"Yüzümde makyaj tutamam kiiii karıştırırım sürekli ay nası duruyolar öyle..."
"Yok yok futbol bana daha çekici geliyor, gece sokakta kaldırımlarda şarap içmek gibisi yok, o huzuru hiçbir yerde bulamıyorum. "
"Erkekler daha eğlenceli, her yere gidebiliyosun. Keşke kız arkadaşım olsa yaa ama yok işte olamıyor hihihi pek uyamıyorum onlara ben."
"Ne acayip bir insanım korku filmi seyrederken gülebiliyor, bi tarafım kesilince yarama parmağımı sokabiliyorum" (dötünü kessek ona da parmağını sokar mısın acaba?)
"Sarhoş olmuyorum, yorulmuyorum, bir de geçen gün bi oturuşta 9 big mac yedim ah hah" (sana pes diyorum artık)

Bir de bi kız davranışını küçümsemeler, üstü kapalı kız olamamaktan dert yanarken kızlara bok atmalar, aynı bu taşşak burcu kadınının "normal insan gibi olamıyorum pff" halleri gibi şikayet ederken hasletlerini yüceltmeler... Ya arkadaşım, istiyorsan kız gibi olmak, kendine iki kız arkadaş bulursun rol modeli, onlarla takılırsın kuaföre ağdacıya alışverişe. Öyle biri yoksa da, kafana göre bi imaj çizer ona göre değişirsin. Neyini beğenmiyosun yürüyüşünü mü, kıyafetini mi, saçını mı, hepsinin çaresi var adım adım değiştirirsin olursun bi hanım kız. Bunda bu kadar büyütülecek, mevzu edilecek ne var bilemiyorum ki? Hanım kız olmak değil eşşek sudan gelinceye kadar dayak yemek istiyosun sen ama derdini anlayan yok.

1 yorum:

erkan bal dedi ki...

sanki başka bir derdi daha varmış gibi..geldi bana.

bunları da bilelim

Related Posts with Thumbnails