7 Temmuz 2009 Salı

fanboy



Süper ünlü şarkıcıların, grupların, takımların böyle fanatikleri vardır onların kılığına girerler, abuk subuk aksesuarlar, fan'lıkta kendini aşmalar gözlenir bunlarda. İnternette birbirimize gönderip "la la bak la" dediğimiz türden resimleri vardır. Kendini Michelin adam yapar, ne bilim bi şarkıcının aksesuarı vardır aynısını evde yapmıştır adam, garajında Elvis elbisesi dikmiştir... Böyle adamları görünce anıra anıra gülmek yerine bir üzülürüm, hafiften balatayı sıyırmış, loser tipler olurlar çünkü. Hayatta pek bir amaçları yoktur, konserlerde, gösterilerde bir enstantanedirler, bundan hoşlanırlar sanırım. Kılıkları böyleyse evlerinin kimbilir ne halde olduğunu filan düşünürüm ben de, bilgisayar başında manyak gibi arşiv yapıyodur bunlar derim. Buruk bir gülümseme belirir yüzümde, hemencecik uzaklara dalarım.

5 yorum:

Elmoş dedi ki...

Bu adam neciymiş ya? Bir tahminde bulunayım: Eski disketler veyahut ev kullanımı için dizayn edilmiş ense traş makinası hayranı olabilir. Kollarına bakılırsa ev tipi olmayan roketatar hayranı da olabilir. Tüm bunların ötesinde göremediğimiz bir ince bağlantıyla Mahmut Tuncer hayranı bile olabilir. Hiç belli olmuyor bu işler.

hevesli bardak dedi ki...

Vala ben de anlamadım ama hani nintendo yeni konsol çıkarır bunlar geceden dükkanın önünde yatar ya, monitör önünde boş bira şişeleri, kola şişeleri dizen şişman tipler var ya, onlardan işte. Irkının genel bir özelliği olarak şişman üstelik, o yüzden onu seçtim.

Adsız dedi ki...

ilginc tespitler :)

Deniz Coşkun dedi ki...

Hayda, birkaçtır Fanboy'luk kavramı üzerinde durmakta, çevremdeki fanboy'ları keşfetme kılavuzu oluşturmakta, sonra bulduğum fanboy'lara dost meclislerinde fanboyluklarını yüzlerine vurma hafta felsefesini benimsemiştim. Resimdeki fanboy US Robotics firmasının fanboy'u. Hatta firma tarasından o kadar "charming" bulunmuş ki, maskotları yapmaya karar vermişler.

hevesli bardak dedi ki...

Vay, uzun uzun yazsanız da okusak. Ben de kendimi bu konuda çok dolu sanmış idim amma iki paragrafta tıkanıverdim. Nerd filan diyecektim daha.

bunları da bilelim

Related Posts with Thumbnails