15 Temmuz 2009 Çarşamba

kısa kısa - nefret


- Nutellayı ekmeğe çay kaşığıyla alıp sürene kıl olurum. Çok saçma bi yöntem yani kaşığın çukurunda kalanları asla süremezsin ekmeğe, sürmeye kalksan ekmek dağılır parçalanır. Bi de o kaşığı ekmekli ekmekli bi daha sokarsa adam kavga çıkarabilirim. Kahvaltı bıçağı var, kullanılmalı.

- Serüven kelimesine çok uyuz olurum. Neden bilmem, serüven...

- Kendinden bahsetme konseptinden nefret ederim. Kendinden bahseden insanlar, bize kendinizden bahsedin, biraz kendinden bahset... Kabız görüşmeler, gereksiz tanışıklıkların indikatörüdür kendinden bahsetmece işi.

- Kendinden bahsedenler kadar ailesinden bahsedenler de, evet size diyorum. 6.5 yaşındaki yeğeninin dün ne kadar da acayip bi laf ettiği, annesinin gençliğinde ne kadar güzel olduğu filan gibi hikayeler konuyla direktoman ilgili veya anıra anıra gülünecek kadar komik değilse anlatılmasın efem istirham ederim.

- Erken kalkan insanlar, güne erken başlamak, erken kalkmayı bi bok sanmak. Ne acı. Ne fena.

- Bir parça... "sen bir parça dinlen" "bir parça da bundan almaz mısınız", "bir parça daha kalalım" parça pinçik edesim gelir.

- Kendine bayan diyen kadın ne itici, "bir bayan olarak ben", "biz bayanlar" ben nerden siz oluyorum lan, napıyosanız kendi kendinize yapın pis bayanlar...

- Çok yiyen, hep yiyen, yemediği zamanlarda yemek konuşanlar. "Offf bi şu olucaktı" "offf esas onu şurda yicen" başka mevzunuz yok mu be?

- Bir markanın çıkardığı en karakteristik şeyler, bunları matah gibi kullananlar.
Matah değil gibi öylesine kullanan kullanabilir ama çok şahane bişeymiş gibi bunu göstere göstere... teh... Ne mi, mesela Louis Vuitton monogram desenli çanta, hem de speedy. Çok zorlandın mı bacım karar verirken, iyi düşüneydin seneye modası geçmesin? Mesela Gucci-desen kırmızı yeşil bantlı çantalar. Mesela Burberry ekosesi. Mesela topuğunda kırmızı çizgi olan Prada ayakkabı. Onları hatırlayan kaldı mı acaba... Zamanında ikişer üçer tane almış olanlar naptılar onu merak ediyorum esas, fakirlere mi dağıttılar ki? Bizim okulda vardı öyle bi kız, bu ayakkabılar yeni çıktığında daha millette bi tane varken yokken iki pradası olmasıyla meşhur olmuştu. "Haa şu iki pradası olan kız mı?" şaka yapmıyorum. Hatta çocuğun biri vardı tam altı tane pradası varmış diyolardı, borsa gibi mnkym her şeyi pradaya endekslemişiz. Herifin tipi de nası mal. Düşündüm de hakiki malmış. Modası geçince çerçeveletip duvara asmıştır artık.

- Giyim kuşam demişken, Harley Davidson botlar. Motorcu musun?

- Taksit manyaklığı. Taksit taksit her boku taksit, 30 lirayı 10 takside böldüren var deseler inanırım. Yuh.

- Nasıl da unutmuşum, hatun lafı. "haağtun".

Bu böyle devam edebilir. Etmeyebilir de.

4 yorum:

Elmoş dedi ki...

Kuzenim Tuğçe'yle bir gün telefonda konuşuyoruz, alışveriş yapmış da aldıklarını anlatıyor. Bende de olmadık kelimeleri, olmadık şekilde duyup, tuhaf tuhaf birbirine ulayarak anlamama durumu var ya. "Atunçan talığı" anlıyorum. "Ne aldın ne aldın?" diye tekrar ettiriyorum. "Atunçan tası işte be" diye tekrar ediyor. "Çanta mı diyorsun?" "Ha, evet, hatun çantası ya." "Hatun çantası mı? Hatun çantası ne Tuğçe?" "Hani böyle kocaman, içine her şeyini koyuyorsun ya, hatun çantası ya işte." O gün işte, kuzenimin kendi ırkına uzaktan hatun diye seslendiğini farketmiştim.

hevesli bardak dedi ki...

Aslında farkettim de bu hatun meselesi üzerine ayrı bir yazı yazabilirim. Hatun lafının dumanatlı alter ortamlardan sokaklara, oradan orta yaş skalasına, geançkız ağzına kadar dağılışı. Bi de erkeklere manita diyen kızlar var mesela.

Unknown dedi ki...

O değilde ben etiketlere koptum;)) Ne güzel yazmışsın, bir de bunlara zırt pırt ne kadar dürüst olduğundan bahseden insanları da eklemelisin!! Onlar da bombadır yani!

hevesli bardak dedi ki...

vol.2'de yer vereyim onlara kısfmetse (: anam bi de şeyler var, "ben çok iyi niyetli olduğum için herkesi kendim gibi sanıyorum" of of...

bunları da bilelim

Related Posts with Thumbnails